Veelgestelde vragen over gastouder kinderopvang (FAQ)

Vraagteken?: Veelgestelde vragen over gastouder kinderopvang

Hier vind u een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neem dan vooral contact met mij op dan beantwoord ik ze graag zo snel mogelijk.

De kosten bestaan uit een tarief per opvang uur en een maandelijkse vaste bijdrage aan het Gastouderbureau. Bij de Banjo Bengeltjes is het uurtarief inclusief alle kosten zoals maaltijden, fruit, tussendoortjes en verschoningsbenodigdheden. Uitgezonderd zijn luiers, babyvoeding en de avondmaaltijd, hiervoor dient u zelf zorgen.

Gastouder kinderopvang de Banjo Bengeltjes  is een geregistreerde kinderopvang en aangesloten bij een gastouderbureau. Hierdoor voldoe ik aan de eisen die de overheid stelt aan de kinderopvang en kunt u een deel van de kosten bij de Belastingdienst vergoed krijgen via de Kinderopvangtoeslag. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van aantal factoren zoals het inkomen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de belastingdienst.

Bij de Banjo Bengeltjes zijn alle benodigdheden voor een goede opvang aanwezig. Voldoende binnen- en buitenspeelgoed voor alle leeftijden, bedjes, slaapzakjes, box, wipper, autostoeltjes en kinderwagens. Een tas met daarin verschoning voor bij ongelukjes, een knuffel met speentje, de babyvoeding en eventuele avondmaaltijd is voldoende. Een pak luiers worden van thuis meegebracht, ik zal op tijd aangeven wanneer er nieuwe moeten worden meegebracht zodat die altijd op voorraad aanwezig zijn.

Bij de Banjo Bengeltjes worden voor alle gastkinderen het ontbijt, fruit, de lunch en de tussendoortjes verzorgd en zijn inbegrepen in het uurtarief. Het zelf meenemen van voeding is daarom eigenlijk niet nodig met uitzondering van babyvoeding en de eventuele avondmaaltijd. Natuurlijk houden we rekening met allergieën, de wensen van thuis en van het gastkind.

Bij aanvang van de opvang word er altijd gekeken of u bij vakantie of ziekte vervangende opvang nodig heeft. Via het gastouderbureau word er dan gezocht naar een vervangende gastouder die de opvang kan overnemen tijdens mijn afwezigheid. Vakanties worden altijd ruim van te voren aangegeven zodat u tijdig kunt aangeven bij de andere gastouder welke dagen u vervangende opvang nodig heeft. De kosten van deze opvang worden dan aan de vervangende gastouder betaald. Deze gastouder kan ook ingezet worden bij eventuele ziekte van mij.

Kinderopvang bij de Banjo Bengeltjes is opvang op maat. U betaald alleen voor de uren zoals die zijn afgesproken in het contract. Als u tijdig toch wel twee kalendermaanden van te voren aangeeft dat u op vakantie gaat worden de uren niet door berekend. Ook kleine wijzigingen in breng en ophaal tijden of afmelden van een enkele dag kan tot vijf werkdagen van te voren zonder verdere kosten anders worden de uren gewoon volgens rooster doorberekend.

Uiteraard is er in goed overleg en met duidelijke afspraken ook flexibele opvang mogelijk. U kunt aangeven welke dagen u flexibele opvang nodig heeft. Een rooster word dan tijdig, minimaal een maand vooruit, doorgegeven. Volgens de regels ben ik  gebonden aan het aantal kinderen die op een dag aanwezig mogen zijn zo kan ik de planning in orde maken. Voor flexibele opvang bereken ik het zelfde uurtarief als voor vaste uren wel word er in overleg een minimaal aantal uren afgesproken.

Volgens de regels ben ik gebonden aan een maximaal van 5 gastkinderen die op een dag aanwezig mogen zijn in de opvang. Als u tijdig aangeeft dat u een dag extra nodig heeft of een dag wil ruilen dan kan ik in de planning zien of dat er plekje vrij is op die dag. Als er ruimte is dan is het kindje van harte welkom.

Natuurlijk mag u altijd informeren hoe het gaat, maar bellen in niet altijd handig aangezien ik de gastkinderen alle tijd en aandacht wil geven die zij verdienen. Daarom gaat  mijn voorkeur uit naar ‘whats app’. Het kan het wel eens voorkomen dat ik net even bezig ben met een van de gastkinderen en dat ik niet direct op uw berichtje kan reageren, maar ik schrijf altijd zo snel mogelijk terug. Het is ook leuk om een foto of filmpje te ontvangen, dat zegt vaak meer dan woorden.

Er is voldoende binnen- en buitenspeelgoed aanwezig voor elke leeftijd. Natuurlijk mag er eigen speelgoed  worden meegebracht maar we hebben bij de Banjo Bengeltjes wel een belangrijke regel. De gastkinderen leren: ‘niets is van mij maar van ons allemaal’ en ‘samen spelen, is samen delen’ dus ook eigen meegebracht speelgoed. Messen, zwaarden en pistolen zien we liever niet.

 

BanjoBengeltjes Kleinschalige en flexibele gastouder kinderopvang de BanjoBengeltjes kleinschalige kinderopvang gastouder de BanjoBengeltjes
Breedtegraad :
Lengtegraad :  


Banjobengeltjes op de kaart Maandag tot en met vrijdag, 06:45 tot 18:00
Barendrecht