Een dagje bij … de Banjo (B)engeltjes

Ridderkerk, op zomaar een willekeurige dag,
vroeg in de ochtend, buiten is het nog donker …

Wij worden door een van onze ouders, die een lange en drukke werkdag voor de boeg heeft, tussen 7 en 8 uur ‘s-ochtends gebracht. Na een kort afscheid — een knuffel en het uitzwaaien van papa of mama door ’t raam — keert voor ons de rust terug. Ik doe mijn jas uit en hang deze zelf aan de kapstok. Schoenen uit toffeltjes aan. Nu is het tijd voor de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt. Gezellig met z’n allen aan tafel, met een boterhammetje en een beker melk of thee.

Kinderopvang Barendrecht: Kleine selectie speelgoed / speelgoedkist de Banjo BengeltjesHet ontbijt is op, nu kunnen we naar hartenlust spelen met al het speelgoed uit de goed gevulde speelgoedkist. Voor ieder wat wils — er is namelijk voor elke leeftijdscategorie ruim voldoende speelgoed aanwezig, welke ook nog eens regelmatig wordt gewisseld en aangevuld. Ook lezen we regelmatig een leuk boek, en af en toe wordt er samen even naar de tv gekeken.

De tijd vliegt! Rond de klok van 10en beginnen we weer trek te krijgen, snel wat fruit en een bekertje sap erin, want een knorrende maag wandelt en speelt niet zo lekker. Als het weer het namelijk toelaat, gaan we heerlijk naar buiten om te spelen in de tuin of te klimmen en klauteren in de speeltuin, soms gaan we zelfs een wandelingetje maken om de eendjes te voeren! Dus snel zelf mijn jas aantrekken — dat heb ik hier al snel geleerd van Editha — en naar buiten.

Als het weer wat slechter is blijven we gewoon binnen spelen, af en toe gaan we zelfs bij een gezellige collega gastouder spelen met andere vriendjes en vriendinnetjes en ook nog eens ander speelgoed!

Poe hé! Van al dat spelen krijgen we wel weer honger hoor. Tijd voor ons 12 uurtje — de lunch, een boterham of twee en een beker melk. Maar niet vandaag, vandaag krijgen we wel heel wat speciaals …
Tosti’s, poffertjes of pannenkoeken — hmmm lekker — dáár lust ik er nog wel eentje van!

Nog eventjes wat spelen, maar langzaam aan beginnen de oogluikjes toch wel zwaar te worden. Tijd om een tukje te doen. Waren we maar wat ouder, dan konden we dit slaapje overslaan en verder gaan spelen, tekenen, plakken of knutselen met smeltkralen. Maar vandaag toch meer zin om rustig een puzzel te maken. Nu nog een lekkere koek of een snoepje en wat te drinken.

Kinderopvang Barendrecht: Deur opendoen voor papa of mama bij de Banjo BengeltjesO jeetje, hoor ik daar papa of mama al? De mama van mijn speelvriendje is wat later, maar dat is geen probleem hier, ze heeft het wel even laten weten per telefoon. Ik wil helemaal nog niet naar huis. Nou ja! Moet ik mijn jas en schoenen aan doen omdat we naar huis gaan, blijven ze maar praten met die mevrouw … hé … kom nu! Heb ik eindelijk mijn jas en schoenen aan, wil ik naar huis toe ook. Gelukkig mag ik hier snel weer heerlijk komen spelen!

Een Banjo (B)engeltje


Voor de allerkleinste houd ik het ritme van thuis aan wat betreft slapen en flesvoeding. De dag voor uw kind begint doorgaans vroeger dan hun normale dagritme in verband met het brengen naar de gastouder, hierdoor verschuiven de tijden van het slapen. Daarom kijk ik ook naar de individuele behoefte van uw kind. Voor kinderen die ’s middags nog een slaapje nodig hebben is dat meestal tussen 13.00 en 15.00 uur, de wat oudere kinderen slaan dit slaapje over.

Graag overleg ik de dag nog even in een kort gesprekje met u aan de deur, alvorens u vertrekt.

Editha – Gastouder de Banjo (B)engeltjes

BanjoBengeltjes Kleinschalige en flexibele gastouder kinderopvang de BanjoBengeltjes kleinschalige kinderopvang gastouder de BanjoBengeltjes
Breedtegraad :
Lengtegraad :  


Banjobengeltjes op de kaart Maandag tot en met vrijdag, 06:45 tot 18:00
Barendrecht