Gastouder

Gastouder Editha van de BanjobengeltjesEven de gastouder voorstellen …

Mijn naam is Editha Visscher en ik ben de gastouder voor de Banjo (B)engeltjes. Ik ben moeder van inmiddels volwassen kinderen; een dochter Yesmay en ruim anderhalf jaar oudere zoon Damian.

Samen met Britse korthaar poes Azura en Britse korthaar katers Bianco en Caramello, wonen wij in een gezellige appartement.

Medio 2013 heb ik het besluit genomen om – als zelfstandige gastouder – kinderopvang aan te bieden, wat heeft geresulteerd in de start van kleinschalige kinderopvang de Banjo (B)engeltjes, per 1 Januari 2014.

Voordat ik zelf zwanger raakte van mijn oudste, ben ik altijd werkzaam geweest in de detailhandel. Na twee jaar fulltime moederschap wilde ik weer aan de slag. Op een gegeven moment lag er een folder in de bus “Gastouders gezocht” van het gastouderbureau SKB (stichting kinderopvang Barendrecht).

De vraag voor gastouder kinderopvang was toentertijd zo groot, dat ik binnen een week aan de slag kon. Inmiddels is het ruim 18 jaar later en doe ik het werk als gastouder nog steeds met heel veel plezier.

Ik zeg altijd “ik zit al 20 jaar met veel plezier in de luiers”. Het is leuk om met de kinderen bezig te zijn, ze dingen te laten ontdekken en te leren. Ik zie ze graag zelfstandig hun jas aan of uitdoen en ophangen of schoenen aan- en uittrekken. Zelfstandig eten en drinken uit een beker in plaats van een fles. Je krijgt een speciale band met ze.

Kinderen die heel in het begin bij mij kwamen spelen, komen nu soms nog even langs voor een kopje thee om te vertellen hoe het met ze gaat op de middelbare school of hun vervolg opleiding.

Gastouder kinderopvang als zelfstandige

Ook de katers Marrón & Bianco zijn kleine Banjo (B)engeltjes die thuishoren in onze huiselijke omgeving.De keuze om als zelfstandige gastouder in de kinderopvang te gaan werken is geen willekeurige beslissing geweest, want een kinderopvang starten doe je niet zomaar.

Buiten alle regels en verplichtingen die door de overheid worden gesteld aan kinderopvang, moet je als gastouder zijnde ook de nodige kennis en ervaring hebben.

De keuze om als zelfstandige aan de slag te gaan is een stap die ik misschien veel eerder had moeten nemen. Ik zie het als een stap naar nog meer professionaliteit in mijn eigen kleine kinderopvang . Een leuke maar ook spannende onderneming.

BanjoBengeltjes Kleinschalige en flexibele gastouder kinderopvang de BanjoBengeltjes kleinschalige kinderopvang gastouder de BanjoBengeltjes
Breedtegraad :
Lengtegraad :  


Banjobengeltjes op de kaart Maandag tot en met vrijdag, 06:45 tot 18:00
Barendrecht